Hlavní stránka Regiony Hlavní město Praha Tiskové zprávy Schváleno na zasedání Rady HMP 9.6.2015

Schváleno na zasedání Rady HMP 9.6.2015

14. 6. 2015

Les Třešňovka, Rýmařovská ulice v Letňanech a Financování přestavby ÚČOV Praha.

 

 

K Lesu Třešňovka povede nová cesta

/zpráva z 22. jednání Rady hl. m. Prahy 9. června 2015/

Rada hl. m. Prahy dnes schválila uzavření smlouvy na rekonstrukci lesní cesty k Lesu Třešňovka. Vítězem výběrového řízení se stala společnost Zahradní architektura Tábor s nabídkovou cenou 1.473.479,58 Kč bez DPH.

 

Nová cesta k Lesu Třešňovka se napojí na stávající prašnou cestu. V tomto úseku počítáme s obousměrnou jednopruhovou obslužnou komunikací. Povrch cesty by měl být ze zahliněného písku – mlatu,“ komentovala situaci radní Jana Plamínková.

 

Stromy na staveništi ochrání bednění ve výšce minimálně dvou metrů. „Stavební úpravy po dokončení neovlivní negativně životní prostředí. Naopak účelová komunikace bude sloužit jako cesta v nově zřizovaném lese,“ dodala radní Plamínková.

 

 

 

 

V Praze 9. 6. 2015

____________________________________________________________________________________________


 

RNDr. Jana Plamínková - radní hl. m. Prahy (TROJKOALICE)

Do funkce zvolena 26. 11. 2014. Působnost v oblasti Infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí.

 

 

 

Ulice Rýmařovská projde rekonstrukcí

/zpráva z 22. jednání Rady hl. m. Prahy 9. června 2015/

 

Rada hl. m. Prahy dnes schválila uzavření smlouvy na rekonstrukci ulice Rýmařovská. Vítězem výběrového řízení se stala společnost IPPOS BOHEMIA, která nabídla cenu 4.399.984,92 Kč bez DPH.

 

Rekonstrukce se zabývá budoucím veřejným prostorem, v němž se nacházejí chodníky a komunikace včetně přístupů a příjezdů k jednotlivým nemovitostem. Stavba počítá také s rekonstrukcí inženýrských sítí, veřejného osvětlení a veřejné zeleně,“ uvedla k situaci radní Jana Plamínková.

 

Rekonstrukce se dotkne také městské veřejné dopravy. „V trase mezi Šumperskou a Rýmařovskou ulicí vede trasa linky MHD číslo 295. Výstavbu bude tedy nutné rozdělit do tří fází, abychom zajistili bezproblémový provoz linek,“ dodala Plamínková.

 

 

V Praze 9. 6. 2015

______________________________________________

 

 

 

Hledání finančních zdrojů pro přestavbu ÚČOV bude koordinovat Pražská vodohospodářská společnost

/zpráva z 22. jednání Rady hl. m. Prahy 9. června 2015/


 

Hlavní město pokračuje v hledání vhodných finanční zdrojů pro kompletní přestavbu pražské Ústřední čistírny odpadních vod. Podle dnešního usnesení Rady hl. m. Prahy (RHMP) bude tuto činnost koordinovat Pražská vodohospodářská společnost (PVS).

Z jednání mezi zástupci Hlavního města Prahy, Ministerstva pro místní rozvoj a Ministerstva životního prostředí mimo jiné vyplynulo, že obě instituce hlavní město při získávání vícezdrojového dotačního i nedotačního financování na investice v oblasti vodohospodářství podpoří.

 

Mezi možné finanční nástroje patří například Operační program Životní prostředí 2014-2020, státní rozpočet, Státní fond životního prostředí, Fond strategických investic, PPP projekty a zvýhodněné úvěry či finanční nástroje. Koordinace PVS pro akce na vodohospodářské infrastruktuře umožní efektivní získávání národních a evropských zdrojů, vyhledávání vhodných akcí a vhodných finančních zdrojů, zrychlí přípravu žádostí o dotaci a následné čerpání dotací,uvedla radní Jana Plamínková.

 

 

V Praze 9. 6. 2015

_____________________________________________________________________


 

RNDr. Jana Plamínková - radní hl. m. Prahy (STAN)

Do funkce zvolena 26. 11. 2014. Působnost v oblasti infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí. ____________________________________________________________________________________________

 

Tiskovou zprávu naleznete v rubrice Tiskový servis na

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis

 

 

 

Mgr. Petra Hrubá

Mediacentrum MHMP

Tisková mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy

 

Tel.: 727 872 350, 236 002 080

 

Fax: 236 007 096

 

E-mail: petra.hruba@praha.eu

E-mail: mediacentrum@praha.eu

Facebook: www.facebook.com/prahaeu

 

 

Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2/2, 110 01 Praha 1


 

 

 

Sekce: Tiskové zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému