Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy “Chci dál dýchat pro Desítku”. Renata Chmelová bude obhajovat senátorský mandát

“Chci dál dýchat pro Desítku”. Renata Chmelová bude obhajovat senátorský mandát

22. 3. 2022

Dýchám pro Desítku. S tímto sloganem bude Renata Chmelová, jako nestranická kandidátka, obhajovat mandát senátorky pro volební obvod Praha 22 - Praha 10, Dubeč a Štěrboholy. Coby koaliční partneři ji podporují Starostové a nezávislí, Koalice VLASTA, z. s., Desítka pro domácí, Liberálně ekologická strana, Strana Zelených a SENÁTOR 21.

“Chci dál dýchat pro Desítku”. Renata Chmelová bude obhajovat senátorský mandát

Co na to Renata?

“Chci dál dýchat pro Desítku a i nadále stát při našich občanech, mých sousedech. Svou politiku budu stavět na stejných pilířích, jako dosud. Jsou jimi pomoc konkrétním lidem, pevné postoje, z nichž neuhýbám, péče o veřejný prostor, zastání pro slabší a krizový management. Nepanikařila jsem a jednala a jednám v souladu se svými hodnotami, ať už bojujeme s covidovou pandemií, nebo čelíme humanitární katastrofě.”

Více na webu http://prodesitku.cz.

Co na to koaliční partneři?

Vít Rakušan, předseda STAN: “Jsem rád, že jsem mohl v roce 2019 Renatu Chmelovou poznat. Cením si její práce, kterou odvedla nejen na novele zákona o pozemních komunikacích. Měl jsem tehdy i vlastní návrh, ale silnými argumenty mě přesvědčila o podpoře původní podoby. Pevně věřím, že její kandidatura s podporou hnutí STAN bude úspěšná, a budeme tak moct navázat na naší dřívější spolupráci a staneme se kolegové.”

Václav Láska, předseda hnutí Senátor 21: “Renata Chmelová je senátorka, s níž mám vysokou shodu v hlasování, přestože každý sedíme v jiném senátní klubu. Nahlížíme na svět hodně podobně. Navíc je vždy otevřená a přímočará, takže člověk s ní ví hned na čem je. A to je vlastnost, která je v politice poměrně řídká. Proto si moc přeju, aby svůj senátní mandát obhájila.”

Džamila Stehlíková, předsedkyně Liberálně ekologické strany: “Patříme na Západ, kde ochrana lidských práv a svobod každého z nás je samozřejmostí a základní jistotou. Renata v Senátu bude politickým "advokátem" náš všech. Nikdy neuhýbá ze svých postojů, veřejně vystupuje na obranu slabších, rozhoduje se podle svého svědomí, dělá politiku srdcem. Jsem ráda, že chce v Senátu chránit občany a pracovat i v dalším volebním období. Má moji plnou podporu.”

Václav Vlček, zástupce Desítky pro domácí: “Renata se do politiky dostala odspodu, z řad aktivních občanů, což má s hnutím Desítka pro domácí společné. Zároveň sdílí naše přesvědčení, že pohyb a aktivní životní styl jsou základem zdravé a prosperující společnosti. To jsou důvody, proč Renatu Chmelovou opětovně podporujeme v senátních volbách.”

Magdalena Davis, spolupředsedkyně Strany Zelených: “Renata Chmelová je ztělesněním hodnot, o které se v ČR budeme potřebovat v nejbližších měsících a letech opřít. Za dobu svého působení v Senátu dokázala, že rozumí naléhavosti uprchlické i klimatické krize a nutnosti je řešit v rámci evropské spolupráce. V centru jejího zájmu leží jednotlivec, neobává se výzev, inovativních řešení ani obhajoby vlastních názorů. Jsem proto velmi ráda, že takto progresivní a energickou ženu můžeme jako Zelení do Senátu opět podpořit.”