Hlavní stránka Regiony Středočeský kraj Tiskové zprávy Krajské nemocnice má hlídat nová společnost. STAN ji nesmí kontrolovat

Krajské nemocnice má hlídat nová společnost. STAN ji nesmí kontrolovat

18. 2. 2019

Středočeští zastupitelé schválili založení obchodní společnosti „Nemocnice Středočeského kraje“. Nová akciovka má poskytovat servis oblastním nemocnicím i kraji, který je jejich vlastníkem. V kontrolním orgánu společnosti, tedy správní radě, však chybí zástupce nejsilnějšího opozičního klubu.

Krajské nemocnice má hlídat nová společnost. STAN ji nesmí kontrolovat

„Navrhovali jsme, aby nejsilnější opoziční klub STAN měl v této společnosti svého zástupce. Do správní rady, která by měla činnost nové akciovky kontrolovat, jsme navrhovali zastupitelku Pavlu Štrobachovou.  Koalice v čele s paní hejtmankou Pokornou Jermanovou nicméně tento náš návrh odmítla,“ komentoval rozhodnutí středočeského zastupitelstva šéf klubu STAN Věslav Michalik.

Zastupitelstvo nakonec do orgánů společnosti vybralo vedle zástupců z ANO, ČSSD a KSČM opozičního zastupitele a šéfa klubu ODS Tomáše Havlíčka. ODS vznik subjektu „Nemocnice Středočeského kraje“ podpořila.

Autor: Ing. Věslav Michalik, CSc., předseda klubu krajských zastupitelů STAN