Hlavní stránka Regiony Středočeský kraj Tiskové zprávy Kraj zřídí novou „Centrálu cestovního ruchu Středočeského kraje“

Kraj zřídí novou „Centrálu cestovního ruchu Středočeského kraje“

19. 1. 2017

Středočeský kraj zřídí novou příspěvkovou organizaci zaměřenou na propagaci, marketing a přilákání turistů do středních Čech. Její název bude „Centrála cestovního ruchu Středočeského kraje“ se sídlem v Husově ulici, Praha 1, v objektu Středočeského kraje.

„Zřízením této centrály zaměřené na cestovní ruch chceme dosáhnout maximální propagace Středočeského kraje v jednotlivých turistických oblastech a zvýšení turistického potenciálu jak z řad domácí, tak zahraniční klientely na vícedenní pobyty. Obdobná organizace či agentura na rozdíl od ostatních krajů u nás dlouhodobě chyběla,“ prohlásila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011) po jednání krajské rady ve čtvrtek 19. ledna 2017.

Mezi hlavní činnosti nově založené centrály bude patřit též webové propojení centrály s jednotlivými destinačními managementy, které zajistí aktivity v daných oblastech. „V krajském rozpočtu je pro založení a rozběhnutí činnosti připraveno celkem 15 milionů korun. Agentura bude mít až osm stálých zaměstnanců, samostatně bude zajišťovat grafiku i tisk propagačních materiálů o středních Čechách. Zaměří se i na pořádání odborných konferencí, veletrhů a presstripů,“ přiblížil budoucí činnost centrály Vít Rakušan, statutární zástupce hejtmanky a náměstek pro oblast bezpečnosti a cestovního ruchu (STAN). Konečné slovo ve zřízení nové Centrály cestovního ruchu Středočeského kraje bude mít Zastupitelstvo Středočeského kraje, které se jím bude zabývat 7. března 2017.

Od roku 2018 navíc bude existence takové organizace, jako je nová Centrála cestovního ruchu Středočeského kraje, podmínkou pro to, aby kraj mohl pro své destinační managementy čerpat peníze z evropských dotačních programů.

Oddělení styku s médii a veřejností - Středočeský kraj