Hlavní stránka Regiony Středočeský kraj Hejtmanka navštívila krajskou živnostnici roku

Hejtmanka navštívila krajskou živnostnici roku

15. 3. 2023

Všechno to začalo přerostlou levandulí, nyní už ale Martina Koníčková vyrábí sirupy ve velkém. A nezůstalo zdaleka jen u levandule.  V roce 2022 se stala i Živnostníkem roku Středočeského kraje. Její sirupy si velmi oblíbila i hejtmanka Petra Pecková a proto do výrobny "Sirupů od sejkorky" vyrazila na návštěvu. 

Hejtmanka navštívila krajskou živnostnici roku

Martina Koníčková už jako malá holka trávila hodně času vařením různých sirupů i zavařováním. Tenhle talent prý zdědila po mamince. Dnes má vlastní výrobnu sirupů a rozjíždí to skutečně ve velkém. Dokonce to v roce 2022 dotáhla i na cenu Živnostnice roku Středočeského kraje. 

"Všechno obrovská náhoda. Přerostla levandule, syn se mi neustále osýpal, drbal a podobně, takže jsme najížděli na lepší životní styl, takže jsme se snažili nahradit i pití, proto jsme začali vařit sirupy. Začalo to bezovým, pak byla máta, pak byla meduňka a takové ty běžné věci, co jsou doma. A protože nám bylo líto vyhodit levandule, už jsme je měli nasušené a všude to opadávalo, to je taková ta její nevýhoda, manžel z toho zuřil, tak jsme uvařili sirup a on chutnal," říká Martina Koníčková, majitelka Sirupy od sejkorky.

"Já myslím, že ten její příběh je úžasný, protože začal jednou přerostlou levandulí na zahradě, ze které uvařila sirup a dnes jsme tady v její opravdu mini provozovně a já jsem v šoku z toho, co všechno tady dokáže uvařit. Já jsem měla tu čest spolupředávat Martině Koníčkové jednu z cen, která se předávala v loňském roce. Byly to dvě ceny. Jedna byla IBM Firma roku a pak Moneta Money Bank Živnostník roku a Martina Koníčková ve Středočeském kraji vyhrála Živnostníka roku celého Středočeského kraje," říká k návštěvě Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Určitě bych byla ráda, aby se ta má značka dostala do podvědomí tak, aby když se řeknou Sirupy od sejkorky. aby si lidé vybavili to dobré, že jim to chutná a třeba takové to, co já mám u sirupu Mateřídouška, že se mi vybaví dětství. A až jednou ty děti dorostou a otevřou lahvičku jiného podobného sirupu nebo něčeho, aby jim to připomnělo, jaké byly tenkrát časy," komentuje svou výrobu Martina Koníčková.

Není snad nic lepšího, když se koníček stane prací, která člověka baví a naplňuje zároveň. A přesně tohle se Martině Koníčkové podařilo. Proto se stále snaží vymýšlet nové příchutě, kombinovat ovoce i bylinky a mít v ruce s láskou každou lahev od naplnění až po předání zákazníkovi. 

Zdroj: Veronika Kuželková, Praha TV