Hlavní stránka Regiony Pardubický kraj Tiskové zprávy Pardubáci společně do komunálních voleb 2018

Pardubáci společně do komunálních voleb 2018

30. 5. 2018

Tři politické subjekty, které byly doposud úspěšné na Pardubické komunální scéně, se domluvily, že půjdou do podzimních komunálních voleb 2018 pod spojujícím názvem.

Pardubáci společně: Pardubáci, STAN, Patrioti.

Pardubáky společně povede do voleb jako lídr a kandidát na primátora města Pardubice František Brendl,
který je předsedou Pardubáků, současným zastupitelema v minulém volebním období vykonával funkci náměstka primátorky. S ním budou v čele společné kandidátky oba další lídři, tedy Jiří Hájek, předseda hnutí STAN v Pardubicích, současný zastupitel města a úspěšný starosta pátého městského obvodu v minulém volebním období, a v neposlední řadě Jiří Lejhanec, předseda Patriotů Pardubic, současný zastupitel, zastupitel prvním městském obvodu a patriot našeho města tělem i duší.

V těchto dnech probíhá finalizace kandidátních listin,které budou sestaveny z významných osobností jednotlivých stran a hnutí a nezávislých kandidátů. Pardubácispolečně staví kandidátky nejen do městského zastupitelstva, ale i do městských obvodů. Jednotliví lídři kandidátek městských obvodů budou představeni společně s programem na tiskové konferenci v červnu.

Pardubáci společně si kladou za cíl býti alternativou pro všechny voliče, kteří chtějí město řídit jinak a lépe než klasické parlamentní politické strany. Nejsme strana, jsme Pardubáci.

František Brendl:
„Vždy jsem razil heslo, že v těžkých dobách by se měli rozumní lidé spojovat a navzájem si přát úspěch, spíš než si hrát každý na svém písečku a mnohdy do toho písečku strkat hlavu. Já osobně vnímám, že doba je zlá, a to nejen na republikové úrovni. Zlo spatřuji hlavně v neskrývané rehabilitaci estébáků a komunistů a posilování extrémistů. Bohužel trendy velké politiky, především arogance a netransparentnost, zasahují i do naší politiky komunální.Věřím, že většina Pardubáků ocení toto naše spojení a pomohou nám, aby naše město opět řídili skuteční patrioti města.“

Jiří Lejhanec:
„Toto spojení by mělo všem voličům nabídnout to nejlepší z jednotlivých subjektů a ukázat jim, jaký máme společný cíl.A to všechno bez stínu obav, že by hlas voliče měl propadnout. To je v dnešní roztříštěné a velmi polarizované společnosti to nejdůležitější.Během posledních let přicházíme o principy svobody.Čest a morálka se již tak nenosí a to se nám vůbec nelíbí. Nepsané principy řízení společnosti jsou pošlapávány arogancí moci lidí, kteří kolikrát nemají k Pardubicím žádný intenzivní vztah. My jsme se zde narodili, máme tu své kořeny a blízké a chceme zúročit své životní zkušenosti na vylepšení chodu správy našeho krásného města.

Jiří Hájek:
„Spojením významných pardubických hnutí chceme lidem nabídnout změnu pro Pardubice. Ukončit politikaření a hašteření a začít „makat pro občany“. Všichni jsme Pardubáci a patrioti. Všechny nás spojuje i to, že jsme po minulých volbách nešli jen po korytech, ale přešli do opozice, a tím si zachovali vlastní tvář. Nejde nám o násilné ovládání města „za každou cenu“, ale o jeho dobré vedení – ve prospěch občanů Pardubic. Jsem přesvědčen, že s našimi lidmi nabízíme to nejlepší, co v Pardubicích je, a vše děláme pro rozkvět Pardubic. Navraťme našemu město motto: Skví se jako Pardubice.“

Autor: Pardubáci společně  |  Zdroj: Jiří Hájek, člen krajského výboru STAN