Hlavní stránka Regiony Pardubický kraj Tiskové zprávy Dobrovolný hasič mezi profíky. Systém pomoci v tísni je opravdu propracovaný, říká poslanec Tomáš Dubský

7. 1. 2022

Na půdě Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje absolvoval poslanec Tomáš Dubský jednu ze svých prvních pracovních schůzek v roce 2022.

Nejen jako poslance, ale také jako dlouholetého dobrovolného hasiče mě těší setkání s ředitelem HZS Pardubického kraje Alešem Černohorským. Podrobně mi představil systém, jakým fungují, a také jak spolupracují s jednotkami sborů dobrovolných hasičů, záchrannou službou nebo policií. Musím říct, že systém je to opravdu propracovaný a počítá i s mnoha nepravděpodobnými variantami tak, aby pomoc lidem v tísni vždy byla co nejrychlejší a nejlepší. Velká pochvala patří hasičům i za pomoc se zvládnutím pandemie. Když už je řeč o covidu, díky zavedení funkčních opatření se HZS Pardubického kraje daří držet minimální počet nakažených. To je pro nás všechny dobrá zpráva. Domluvili jsme se s panem ředitel, že až bude celkově epidemická situace příznivější, tak si projdeme i jednotlivá pracoviště krajského střediska. Hasiči stejně jako další složky IZS jsou nepostradatelní pro fungování státu, proto je důležité, abychom dobře znali jejich potřeby a možnosti.

Tomáš Dubský, Poslanec ČR

Autor: Jana Rosenbergerová