Hlavní stránka Regiony Moravskoslezský kraj Tiskové zprávy První krajské jednání mezi koaličními partnery

První krajské jednání mezi koaličními partnery

21. 4. 2017

Ve středu 12. dubna se v Ostravě uskutečnilo první setkání na krajské úrovni koaličních partnerů politického hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a politické strany Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová (KDU-ČSL) pro volby do poslanecké sněmovny.

První krajské jednání mezi koaličními partnery

Za hnutí STAN se setkání zúčastnili členové krajského výboru v čele s předsedkyní Ludmilou Bubeníkovou. Zástupce krajského vedení  KDU-ČSL vedl jejich předseda Jiří Carbol.

Přítomni si po vzájemném představení nastínili varianty dalšího možného společného postupu. Projednali možnosti předvolební kampaně a návrhy obou stran na přední místa společné kandidátky. Projednali některé stěžejní body koaliční smlouvy podepsané vedením obou politických uskupení a dohodli se na složení volebního štábu.

Ludmila Bubeníková, předsedkyně KV STAN MSK