Hlavní stránka Regiony Hlavní město Praha Tiskové zprávy Seminář PorodNICE 5P vize 2019 – 2022

Seminář PorodNICE 5P vize 2019 – 2022

27. 9. 2019

Porodní dům U čápa pořádá vstupní informační seminář k projektu PorodNICE 5P vize 2019 – 2022, který se uskuteční díky grantové podpoře hlavního města Praha v rámci programu AKCE 2019. První ze dvou seminářů se uskuteční v pátek 27.9.2019 od 8:30 do 15:30 ve Velké zasedací místnosti Magistrátu Hlavního města Praha na Mariánském náměstí 2, na Praze 1. Záštitu převzal Ing. Miloš Růžička, pražský zastupitel a předseda Výboru pro zdravotnictví, sport a volný čas ZHMP.

Cílem projektu PorodNICE 5P je převést bezpečné, staletími prověřené praktiky využívané porodními asistentkami během porodů doma do porodnic. Český stát domácí porody ani samostatné porodní domy nepodporuje. Domácí porody, které mnohé ženy upřednostňují, jsou tak v šedé zóně, která přináší své problémy. Projekt PorodNICE je cesta přátelského kompromisu. Nabízí řešení pro český stát jak minimalizovat nepodporované domácí porody posilněním role porodní asistentky a důrazem na přirozený porod v českých porodnicích. Vize projektu PorodNICE 5P jsou širší nabídka pro nastávající maminky, efektivnější využití potenciálu porodních asistentek a odlehčení ostatnímu porodnickému personálu, propojení s komunitním porodnickým prostředím a v delším horizontu obecně zvýšení kvality a bezpečí české porodnické péče. Více informací o projektu a seminářích včetně registračního formuláře najdete na www.pdcap.cz.

Semináře jsou ale otevřené také pro širší veřejnost a média. Vstupy na semináře jsou zdarma po předchozí registraci.

Porodní dům U čápa, o.p.s.

Augustinova 2
IČ 26780038
602958396

Autor: Vlasta Urbánková   |   Sekce: Tiskové zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému