Hlavní stránka Regiony Hlavní město Praha Tiskové zprávy Hřiště a cesty v parku U Čeňku vybudují Lesy hl. m. Prahy

Hřiště a cesty v parku U Čeňku vybudují Lesy hl. m. Prahy

30. 8. 2017

Zakázku na realizaci hřišť a komunikaci v parku U Čeňku mezi Prahou 14 a Dolními Počernicemi získají podle dnešního rozhodnutí Rady hl. m. Prahy Lesy hlavního města Prahy. Společnost má ke všem potřebným činnostem příslušná oprávnění i odbornost. Hodnota zakázky činí 18 856 752,36 Kč bez DPH.

„Občané Černého Mostu i Dolních Počernic získají realizací této akce pěkné a moderní hřiště pro všechny věkové skupiny. Doplní se též systém cest a veřejné osvětlení,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

V letech 2015-2016 Praha řešila zanedbané území mezi Prahou 14 a Dolními Počernicemi stavbou parku U Čeňku jako plochy pro sportovní a rekreační vyžití. V rámci stavby byly provedeny především terénní úpravy, které spočívaly v modelování stávajícího území, budování komunikací, přeložkách inženýrských sítí a řešení parkování na okraji parku. V roce 2016 byla částečně doplněna zeleň a nyní zde vznikne hřiště pro děti a seniory včetně přístupových cest pro pěší a veřejného osvětlení.

Autor: Vlasta Urbánková   |   Sekce: Tiskové zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému