Hlavní stránka Regiony Hlavní město Praha Aktuality Pravidelný týdenní přehled STAN Praha 28.1. - 3.2.2019

Pravidelný týdenní přehled STAN Praha 28.1. - 3.2.2019

1. 2. 2019


Milí příznivci a členové hnutí STAN v Praze, vážení čtenáři,


zdravím vás z výjezdního pracovního setkání tajemníků hnutí STAN, kde na nás vedení chystá spoustu práce, protože už se zase blíží, světe div se, další volby:-), tentokrát do Evropského parlamentu a tento týden vyšlo najevo, že u nás v Praze do 3 měsíců proběhnou i doplňovací volby do senátního obvodu Praha 9 poté, co ze zdravotních důvodů odstoupila senátorka za ANO, Zuzana Baudyšová.
 

Tajemníci hnutí Starostové - nezávislí na výjezdním pracovním zasedání 2019

Tajemníci hnutí Starostové - nezávislí na výjezdním pracovním zasedání 2019

Pro zajímavost Vám posílám fotografii všech lidí v pozadí STANu, kteří se o vás starají v jednotlivých krajích a kooperují s vedením hlavní kanceláře:
 
Fotografie nás zachycuje po maratonu schůze od 13 do 19,00 hod., kdy jsme probrali programy krajských sněmů, přípravu na evropské volby, přípravy na krajské volby 2020, celostátní sněm, a spoustu praktických tajemnických věcí a kolega Radek Lekner ze severních Čech to shrnul heslem Dycky STAN!, čímž vyjádřil vše a my dnes dopoledne s nadšením mohli pokračovat v dalším praktickém workshopu.
 
Ale zpět k nám do Prahy:
 
  • Novoroční večírek STAN Praha v úterý 29.1. přilákal vaši pozornost a jsme rádi, že jste si tuto příležitost ke společnému setkání v těchto fantastických prostorách krásně zrekonstruované historické budovy Národního muzea v hojném počtu nenechali ujít. Měli jsme možnost poděkovat za pohostinnost řediteli NM Michalovi Lukešovi, který nás osobně přivítal a navštívil nás také duchovní otec hnutí STAN Stanislav Polčák, který ve svém projevu ocenil práci naší pražské organizace, která v posledních 2 volebních letech zaznamenala úžasný výsledek. Doufám, že se vám setkání v muzeu líbilo a posílám pár fotografií: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2550210611661052&set=pcb.2550211514994295&type=3&theater
   
  • Z gesce Petra Hlubučka
.V pondělí 28.1. zasedala mimořádně dozorčí rada Dopravního podniku a.s., která řešila působení a vliv advokáta Květoslava Hlíny na vedení Dopravního podniku, který se pravděpodobně ocitl ve střetu zájmů, když zastupoval navíc dodavatelské společnosti DP, a.s. Jednou z těch společností je shodou okolností firma Huawei, která byla  Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vyhodnocena jako bezpečnostní hrozba pro Českou republiku: http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/v_dopravnim_podniku_hlavniho_mesta_prahy.html
 
Praha je bezpečná! - ukázala Analýza pocitu bezpečí, kterou si nechalo hlavní město vypracovat: http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/praha_je_bezpecna_mysli_si_to_drtiva.html
 
  • Z gesce Hany Kordové Marvanové
Ve středu proběhl první termín avizovaných setkání se zástupci městských částí, na magistrát za ní zavítali kolegové z Prahy 3, v plánu jsou Satalice. V případě zájmu o schůzku s Hankou se hlaste u Zdeny Štěpánkové (zdena.step@seznam.cz).
 
 
  • Aktuálně z magistrátu:
Do médií pronikly informace o posunu v jednáních města s premiérem Babišem o vládní čtvrti v Letňanech a údajných ústupcích či výměně tohoto záměru za financování vnitřního i vnějšího okruhu Prahy
Hana Marvanová to komentovala slovy:  "Za sebe mohu uvést, že vidím mnoho argumentů proti vzniku vládní čtvrti, ať už byla plánovaná původně v Bubnech nebo nyní je navrhovaná v Letňanech. Zároveň chci ujistit, že v Radě hl. m. Prahy nebo v pražském zastupitelstvu nebudeme rozhodovat o něčem, co se dotýká městské části a co by nebylo s jejími zástupci dohodnuto."
Magistrát k tomu vydal oficiální tiskovou zprávu:

a STAN Praha to glosoval na našem facebookovém profilu takto: 

"‼️ Mediální humbuk kolem čtvrti v Letňanech ‼️

1. Žádná dohoda uzavřena nebyla. Ten dojem vyvolal premiérův PR tým a někteří novináři. 
2. Vládní čtvrť nepodporujeme, je to nesmysl. Proč by se třeba mělo stěhovat Ministerstvo životního prostředí, které dnes sídlí v nové, nízkoenergetické budově ušité sobě na míru?
3. Premiér slibuje zrealizovat něco v době, kdy už dávno nebude ve funkci. Asi to tedy nemyslí vážně. 
4. Vládní čtvrť mezi dvěma letišti, kde je výškové omezení budov - maximálně 6 pater. Jako vážně? A jak do takových budov dostanete zmiňovaných 10 000 zaměstnanců?
5. Premiér chce dát Praze na stavbu oné čtvrti 60 miliard. Děkujeme. A co pohraniční regiony, ty nepotřebují pomoc? 

!

 
  • Dobrovolnická skupina
Kolegyně Aneta Ečeková - Maršálová mne poprosila, abych znovu probudila váš zájem o naši dobrovolnickou skupinu, tak to velmi ráda činím: 
https://www.facebook.com/groups/1151422555023474/ Stále tu jsme a prosím, sledujte nás, dejte si nás do oblíbených profilů:-), budeme vás postupně začínat znovu aktivizovat s blížícími se termíny voleb a vaši nezištnou podporu a pomoc v rámci kampaní nikdo nenahradí!! DĚKUJEME! 
 
Začíná únor, přeji, ať je to pro nás všechny úspěšný a pohodový měsíc, čekají nás pražské jarní prázdniny a já se těším za týden na slyšenou!
 

Autor: Vlasta Urbánková