Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy STAN: Prioritou je kvalitní vzdělávání a rušení zbytečných agend

STAN: Prioritou je kvalitní vzdělávání a rušení zbytečných agend

24. 8. 2017

Starostové a nezávislí dnes na své programové konferenci vyřešili finální verzi svého volebního programu pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017.

STAN: Prioritou je kvalitní vzdělávání a rušení zbytečných agend

Jeho původní návrh byl otevřen široké veřejnosti k připomínkám, se kterými se vypořádali odborní garanti. Ve výsledku dokument ve svých čtrnácti prioritních kapitolách analyzuje stávající stav dané problematiky a následně navrhuje konkrétní řešení.

Kvalitní vzdělání, rušení zbytečných agend, skutečná decentralizace. To jsou naše priority. V našem programu nabízíme voličům naši komplexní představu toho, jak hodláme řešit nejpalčivější problémy naší země v krátkodobém, střednědobém a dlouhodobém horizontu. Odborní garanti jsou zárukou kvality předkládaného materiálu,“ říká volební lídr STAN Jan Farský.

Na tvorbě programu se podíleli Ing. Petr Zahradník, Ing. Pavel Kysilka, CSc., MSc., prof. Ing. Petr Moos, CSc., prof. Mgr. Miroslav Bárta Dr., Ing. Dana Drábová, Ph.D., doc. PhDr. Mikuláš Bek, Ph.D, Ing. Vlastimil Picek, JUDr. Hana Marvanová a Doc. JUDr. Vladimír Balaš, CSc.

„S pomocí odborných garantů jsme navrhli strategii, jak přenést kompetence z centrálních orgánů státní správy na nižší úrovně, aby jejich rozhodování bylo efektivní. Ústřední orgány například nemusí sídlit v Praze, ale v jiných krajských městech. Budeme rušit zbytečné agendy vyplývající ze zákonů, na základě čehož předpokládáme odlehčení státní správy o 10 % úřednických míst. Naší prioritou zůstává kvalitní vzdělání, jehož základem je dobře zaplacený učitel,“ říká předseda Petr Gazdík.

Autor: