Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy Dolní Břežany pomáhají s očkováním proti Covidu

Dolní Břežany pomáhají s očkováním proti Covidu

19. 3. 2021

Obec Dolní Břežany ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem a organizací VIGVAM zajistila pro seniory očkování přímo v Dolních Břežanech.

Dolní Břežany pomáhají s očkováním proti Covidu

Ve čtvrtek 18. 3. 2021 se v areálu břežanské základní školy uskutečnilo dobrovolné očkování proti onemocnění COVID-19, které bylo určené seniorům starším 70 let s trvalým pobytem v obci. O očkování byl mezi seniory obrovský zájem. Senioři ocenili, že nemusí dojíždět do vzdálenějších očkovacích center. Očkování prováděl mobilní očkovací tým Státního zdravotního ústavu a použita byla očkovací látka Pfizer/BioNTech.

Do příprav se zapojila také místní organizace VIGVAM, která se péčí o seniory dlouhodobě zabývá. Pomáhala seniorům s registrací a na místě pak s organizací průběhu očkování. Našli se také dobrovolníci z řad veřejnosti.

Škola vytvořila pro tuto akci výborné zázemí. Vše plynulo bez obtíží. V průběhu dne se podařilo naočkovat celkem 150 osob.

„Jsem velmi rád, že se tuto aktivitu podařilo v obci zrealizovat. V obci máme cca 350 osob 70+, někteří si již zvládli očkování zajistit po své linii, ale i tak evidujeme další zájemce. Zájem je i mezi učiteli  a také dalšími občany regionu Dolnobřežansko. Aktuálně jednáme se zástupci Státního zdravotního ústavu o dalším termínu očkování. Zároveň je naší snahou zajistit také vakcíny pro praktické lékaře v místě, kteří jsou připraveni se do plošného očkování též zapojit,“ sdělil Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany.