Hlavní stránka Regiony Moravskoslezský kraj Tiskové zprávy Podzimní volby jsou za dveřmi

Podzimní volby jsou za dveřmi

31. 1. 2017

Do podzimních voleb již nezbývá moc času. Přesto, že přesný termín nebyl dosud stanoven, je příprava na volby v plném proudu. Nejpalčivější otázky však jsou s kým a jak se ve volebách bude hnutí STAN ucházet o přízeň voličů.
Podzimní volby jsou za dveřmi

Na jednání celostátního výboru, které se uskutečnilo v úterý 31.ledna v Praze padlo rozhodnutí ze strany vedení STAN, avšak na rozhodnutí jednoho z partnerů, se kterým předjednalo spolupráci předsednictvo hnutí si musíme počkat do soboty,“ řekla předsedkyně krajského výboru hnutí Ludmila Bubeníková. Tím partnerem je KDU-ČSL.

Dalším z partnerů s celorepublikovou působností je SNK-ED, se kterým jsou základní parametry spolupráce dojednány,“ uvedla předsedkyně.

V jednotlivých krajích pak zástupci našeho hnutí jednají s dalšími, převážně krajskými sdruženími a nejinak je tomu i u nás, v Moravskoslezském kraji, kde jsme v minulých dnech oslovili zástupce některých hnutí, se kterými si pro podzimní volby dovedeme naši spolupráci v rámce našeho kraje představit,“ dodává krajská předsedkyně hnutí.

"O konkrétních podmínkách při tvorbě kandidátky budeme jednat a po ujasnění vzájemných priorit,“ uzavírá rozhovor Bubeníková.

Ladislav Honusek, tajemník KV STAN MSK