Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy Polčák: Nechci poškodit pověst hnutí, na sněmu nebudu kandidovat

Polčák: Nechci poškodit pověst hnutí, na sněmu nebudu kandidovat

28. 2. 2017

Prohlášení místopředsedy a europoslance Stanislava Polčáka.
Polčák: Nechci poškodit pověst hnutí, na sněmu nebudu kandidovat

Kolegům z vedení STAN jsem dnes na mimořádném jednání předsednictva vysvětlil, že mé kontakty s panem Michalem Redlem nikdy žádným způsobem neovlivnily má politická rozhodnutí ani se nepromítly do personální politiky hnutí. Kolegové z pražské organizace STAN hledali odborníky se znalostí ve vodárenství, energetice atd. Osobně jsem se proto obracel na řadu lidí, zda nemají vhodné tipy. Nešlo totiž o běžné politické pozice, ale vysoce odbornou činnost. Na této snaze nevidím nic špatného. Samotný fakt, že byl někdo před patnácti lety trestně stíhán, aniž byl odsouzen, podle mě není důvodem ke společenské izolaci takového člověka.

Chápu ale, že na politiky, zejména před blížícími se volbami, je v tomto ohledu pohlíženo přísněji než na jiné lidi. A protože nechci, aby tato věc byla jakkoliv zneužita k poškození dobré pověsti hnutí Starostové a nezávislí, rozhodl jsem se, že na letošním březnovém sněmu hnutí STAN nebudu kandidovat na žádnou volenou funkci a svou neopatrnost si "odpracuji" jako řadový člen hnutí.

Stanislav Polčák, místopředseda STAN

Autor: Stanislav Polčák