Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy O situaci v Radě ČT jednal Petr Gazdík s arcibiskupem Janem Graubnerem

O situaci v Radě ČT jednal Petr Gazdík s arcibiskupem Janem Graubnerem

12. 6. 2020

Místopředseda hnutí STAN a člen sněmovního Volebního výboru Petr Gazdík se sešel s předsedou České biskupské konference arcibiskupem Janem Graubnerem - tématem setkání bylo postavení českých veřejnoprávních médií a situace v Radě České televize po nedávné dovolbě posledních tří členů.

O situaci v Radě ČT jednal Petr Gazdík s arcibiskupem Janem Graubnerem

„Odcházím s dobrým pocitem, v mnohém jsme si porozuměli. Myslím, že pan arcibiskup chápe křehkou situaci kolem nezávislosti veřejnoprávních médií. Právě ona mohou být zárukou nezávislejšího pohledu na realitu kolem nás, zárukou nestranného zpravodajství a publicistiky. V době rozparcelování českých médií a jejich těsném propojení s politickou scénou považuji roli médií veřejné služby za mimořádně důležitou,“ prohlásil Petr Gazdík.

Arcibiskup Jan Graubner je předsedou České biskupské konference, která nominovala jednu z naposledy zvolených radních ČT ekonomku Janu Lipovskou.

Autor: Tomáš Pergl, tiskový mluvčí STAN