Hlavní stránka Info a média Tiskové zprávy Gazdík: Sadílek ukázal velký charakter. Za jeho pomoc uherskohradišťské nemocnici a městu Uničov ho navrhuji na medaili za zásluhy

16. 4. 2020

Záložník české fotbalové reprezentace Michal Sadílek po vypuknutí krize věnoval půl milionu korun na pomoc uherskohradišťské nemocnici a městu Uničov. Šel tak příkladem dalším sportovcům, že i v době, kdy nemohou svůj sport vykonávat, můžou české společnosti výrazně pomoci. Poslanec Petr Gazdík se proto rozhodl nominovat mladého fotbalistu na medaili za zásluhy.

„V těžkých časech se pozná skutečný charakter člověka. Pomoc, kterou Michal Sadílek poskytl, ukázala, že i přes svůj mladý věk je velkou osobností. Je příkladem nejen sportovcům, ale i dalším osobám veřejného života, že by měly nést spoluodpovědnost za podobu světa kolem nás,“ chválí mladého reprezentanta Petr Gazdík.

Petr Gazdík se rozhodl talentovaného fotbalistu PSV Eindhoven za jeho čin v krizové době navrhnout na státní vyznamenání, konkrétně na medaili za zásluhy.

„Není to jen o penězích, ačkoli půl milionu korun, které daroval potřebným, nejsou ani pro reprezentačního sportovce pouhé drobné. Je idolem mnoha mladých lidí, kteří ho sledují a berou si z něj příklad. A Michal ukázal, že díky jeho charakteru je jim dobrým příkladem hodným následování. Proto jsem se rozhodl navrhnout ho na medaili za zásluhy,“ dodává Gazdík.

Zákonodárci hnutí STAN pro letošní rok navrhnou na státní vyznamenání osoby, které se projevily schopnost a charakter v krizovém období. Senátor Zdeněk Hraba již představil svůj návrh doktorky Soni Pekové a Vít Rakušan biochemika a virologa Tomáše Cihláře.

Autor: Tomáš Pergl, tiskový mluvčí STAN